Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
PopularRecommendedΖύμεςΚιμάςΚρέαςΠάρτι - ΜπουφέΣυνταγές φαγητών

Μουσακάς σε Σφολιάτα: Συγκλονιστικό Φαγητό για Απαιτητικά Στομάχια – Θα Απογειώσετε τον Μπουφέ σας

Μουσακάς σε Σφολιάτα: Συγκλονιστικό Φαγητό για Απαιτητικά Στομάχια - Θα Απογειώσετε τον Μπουφέ σας
Μουσακάς σε Σφολιάτα: Συγκλονιστικό Φαγητό για Απαιτητικά Στομάχια - Θα Απογειώσετε τον Μπουφέ σας

Μουσακάς σε σφολιάτα, σαν σουφλέ για να απογειώσετε τον μπουφέ σας, τα γιορτινά τραπέζια σας αλλά και τα Κυριακάτικα γεύματα με την οικογένειά σας.

  • πατατες 3-4
  • ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
  • αλατι Κατά βούληση
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • μελιτζάνα 3-4
  • ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
  • αλατι Κατά βούληση
  • ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • κιμάς μοσχαρίσιος 750 γραμμάρια
  • κρεμμυδι 2
  • σκορδο 2 σκελίδες
  • σάλτσα ντομάτας 1 κονκασέ
  • πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
  • ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
  • αλατι Κατά βούληση
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • δάφνη 1 φύλλο
  • κανελά 1 πρέζα
  • ελαιολαδο ¼ της κούπας
  • Γάλα φρέσκο 900 ml (3 και ¾ της κούπας)
  • βουτυρο 120 γραμμάρια
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
  • μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
  • κρόκους αυγού 2
  • παρμεζανα 100 γραμμάρια
  • φρυγανιά Κατά βούληση τριμμένη
  • ασπραδια 1

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό για μπουφέ που μοσχοβολάει παράδοση και συνδυάζει την παραδοσιακή συνταγή του μουσακά με την σφολιάτα και το σουφλέ.

Δυσκολεύεσαι να φτιάξεις Σπιτικό Φύλλο για Πίτα τραγανό; Εδώ θα δεις βήμα βήμα τις οδηγίες για να γίνεις εξπέρ ακόμα και αν είσαι αρχάριος

Μουσακάς σε φύλλο σφολιάτας με πατάτες, μπεσαμέλ και κιμά όπως συνήθως, για ένα πεντανόστιμο σουφλέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πατάτες και οι μελιτζάνες ψήθηκαν στον φούρνο με μυρωδικό για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Μουσακάς σε σφολιάτα για την Πρωτοχρονιά

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Μουσακά σε σφολιάτα

μουσακάς-σε-σφολιάτα-για-την-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Εκτέλεση για τον κιμά στον Μουσακά σε σφολιάτα

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε να σοταριστούν σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας κονκασέ αφού πρώτα την περάσουμε από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι, το φύλλο δάφνης και την κανέλα και βράζουμε μέχρι ο κιμάς να βγει τελείως στεγνός.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δημιουργήσουμε μία πάστα. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα λίγο λίγο, σε σταθερή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

Μόλις η μπεσαμέλ πήξει, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η μπεσαμέλ και είναι έτοιμη.

μουσακάς-σε-σφολιάτα-για-την-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Αρχικά ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο, κομμένες σε ροδέλες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα ψήνουμε στον φούρνο και τις μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες, αφού πρώτα τις έχουμε ξεπικρίσει, αφήνοντάς τες για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι, ζάχαρη και ελαιόλαδο στις μελιτζάνες και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο το έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη.

Ό,τι εξέχει από την φόρμα το αφήνουμε να κρέμεται προς τα έξω για αρχή. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την σφολιάτα και στήνουμε τον μουσακά όπως συνήθως. Δηλαδή μία στρώση πατάτες, μία στρώση μελιτζάνες, κιμάς και μπεσαμέλ.

Δείτε ακόμα Τραγανή πατσαβουρόπιτα: Παραδοσιακή συνταγή με τυρί φέτα για όλες τις ώρες

Πάνω από την γέμιση πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Κόβουμε την σφολιάτα περιμετρικά της φόρμας, την γέρνουμε λίγο προς τον μουσακά και την αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι αυγού. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, απελευθερώνουμε την σφολιάτα από το ταψί και κόβουμε.

μουσακάς-σε-σφολιάτα-για-την-Πρωτοχρονιά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της Κατερίνα Στερπη

via daddy-cool

Σε ενδιάφέρουν

Συνταγή για Νηστίσιμους ντοματοκεφτέδες

Jimmy Taylor

Χοιρινό με Λάχανο και Πράσο

Jimmy Taylor

Ντοματοκεφτέδες στο Φούρνο

Jimmy Taylor