Συνταγή για Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά .Ένα ορεκτικό σκέτο γλύκισμα με γεμιστά κρεμμύδια με κιμά.
- Κρεμμυδι 9-10 μέτρια
- Μελι Ελάχιστο
- Ελαιολαδο Λίγο
- Νερό 1 ποτήρι του νερού
- Κιμάς Ανάμεικτος 500 γρ
- Μαιντανος 1 ματσάκι
- Μπαγιατικο Ψωμι 6-7 φέτες μουσκεμένο
- Ελαιολαδο 1 κ.σ
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Κύμινο Λίγο
- Κύμινο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Πελτές Ντομάτας 2 κ.σ και μισό
- Σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- Αλατι Λίγο
- Πιπέρι Λίγο
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. Θα φτιάξουμε γεμιστά κρεμμύδια με κιμά. Στον κιμά θα βάλουμε μουσκεμένο ψωμί, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Θα φτιάξουμε μία απίστευτη σάλτσα με πελτέ ντομάτας και ελάχιστο μέλι.
Είναι ένα φαγητό εύκολο που αξίζει να το δοκιμάσετε και αρκετά πρωτότυπο. Τα γεμιστά κρεμμύδια με κιμά θα ψηθούν αργά στον φούρνο και θα γίνουν σκέτο γλύκισμα απογειώνοντας το επίσημο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά κρεμμύδια με κιμά.
Εκτέλεση
Αρχικά αφήνουμε τα κρεμμύδια σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στις άκρες. Τα βάζουμε στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία για την γέμιση
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά. Μουσκεύουμε πολύ καλά το ψωμί και το στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να μείνει τελείως στεγνό. Βάζουμε το ψωμί στην ίδια λεκάνη με τον κιμά.
Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Βράζουμε τα κρεμμύδια μας για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Διαλύουμε τα κρεμμύδια σε φύλλα και γεμίζουμε το κάθε φύλλο με 1 κουταλιά του γλυκού γέμισης και τυλίγουμε. Αραδιάζουμε τα γεμιστά μας κρεμμύδια σε ένα πυρέξ.
Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το αλάτι το πιπέρι και στο τέλος ελάχιστο μέλι. Βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο
Αφού η σάλτσα μας είναι έτοιμη ανακατεύουμε με ένα ποτήρι του νερού βραστό νερό και ρίχνοντας την σάλτσα στα κρεμμύδια ραντίζουμε το λίγο ελαιόλαδο και μέλι. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
πηγή daddy-cool