Λαχταράτε ένα συνοδευτικό που είναι τραγανό, γευστικό και απόλυτα νόστιμο; Δεν είναι άλλο από τις πατάτες με παρμεζάνα και σκόρδο. Οι υπέροχες φέτες πατάτας καρυκεύονται με αρωματικό σκόρδο, αλμυρή παρμεζάνα και ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Ψημένες τέλεια, προσφέρουν έναν απολαυστικό συνδυασμό τραγανής πατάτας στο εξωτερικό και αφράτης στο εσωτερικό.
Υλικά για να φτιάξετε τις τέλειες τραγανές πατάτες με σκόρδο και παρμεζάνα
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα).
Σκορδόψωμο Συνταγή Να γλύφεις και τα Δάχτυλα σου
Προετοιμασία για τις πατάτες
- 1ο Βήμα: Ρυθμίστε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε να στεγνώσουν. Ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας, κόψτε κάθε πατάτα σε φέτες. Προσπαθήστε να τις κόψετε ομοιόμορφα
- 2ο Βήμα Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το ξερό θυμάρι, το αποξηραμένο δεντρολίβανο, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Για να δημιουργήσετε ένα γευστικό μείγμα καρυκευμάτων, ανακατέψτε καλά.
- 3ο Βήμα Προσθέστε τις φέτες πατάτας στο μείγμα καρυκευμάτων στη λεκάνη μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- 4ο Βήμα Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το λαδώνουμε ελαφρά. Απλώστε τα κομμάτια πατάτας σε μία στρώση στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- 5ο Βήμα Ψήστε τις πατάτες σεπροθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα εξωτερικά. Στα μισά του χρόνου γυρίστε τις.
- 6ο Βήμα Μόλις οι πατάτες ροδίσουν