Συνταγή για γλυκό κουταλιού με κολοκύθα.
Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την “αριδα” αλλιώς κόβουμε κομμάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ. ασβέστη. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βάζουμε 1200 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό/
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου