Χαλβάς πολίτικος με γάλα, βούτυρο και κράνμπερις.
Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια γάλα
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
Κράνμπερις
Κανέλα για το γαρνίρισμα (αν θέλετε)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα και τα κράνμπερις κι ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Τον μεταφέρουμε σε φόρμα κι όταν κρυώσει ελαφρά , τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Γαρνίρισμα με κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous