in , ,

Άγρια Σύκα Γλυκό του Κουταλιού

γλυκο του κουταλιου αγρια συκα
Άγρια Σύκα Γλυκό του Κουταλιού

Η καλύτερη και ευκολότερη συνταγή για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού με άγρια σύκα.

Αν δεν θέλουμε να βάλουμε γαλαζόπετρα, μετά από το τρίτο ζεμάτισμα, τα βάζω σε κρύο νερό με πάρα πολλά παγάκια , και χυμό από 1 λεμόνι ή 1κσ ( γεμάτη) ξινό για 8 ώρες!

Δοκιμάστε επίσης: Μαρμελάδα Φραγκόσυκο – Η γκουρμέ μαρμελάδα για το πρωινό σας

Επίσης δεν βάζω γαρύφαλλα, που έχουν σχεδόν όλες οι συνταγές γιατί θέλω νοιώθω την γεύση του σύκου!

Επίσης αν θέλουμε να βάλουμε ασβέστη , σβησμένο , όπως σε πολλά γλυκά ,για να γίνουν τραγανά , διαλύουμε 2 κσ. ή 1 φλ.τσ. ( έβαλα 2κσ) σε 4-5 λίτρα νερό, ανακατεύουμε καλά και το στραγγίζουμε σε μια λεκάνη ,για τυχόν υπολείμματα! (όχι μεταλλική)!
Έχουμε ένα γαλακτερό διάλυμα!
Μόλις καθαρίσουμε και πλύνουμε τα σύκα μας τα βάζουμε μέσα στο γαλακτερό διάλυμα ,πρέπει να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε 1-4 ώρες!( Τα άφησα 4 αλλά η επιλογή δική σας)
Βγάζουμε και τα ξεπλένουμε 10 φορές με άφθονο νερό!
Συνεχίζουμε την συνταγή κανονικά!

Υλικά:

35 -45 άγρια σύκα. ( ορνοί)
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από 1 λεμόνι
Γαλαζόπετρα όσο 1 ρεβίθι (για διατήρηση ωραίου χρώματος)
1-2 κγ. γλυκόζη( προαιρετικά – Βοηθάει να μην ζαχαρώσει )

Εκτέλεση:

Κόβουμε λίγο το κοτσανάκι και κάτω στο σημαδάκι του, χωρίς να ανοίξουμε μεγάλη τρύπα !
Τα ζεματάμε σε νερό 2 φορές από 5 λεπτά ( να τα σκεπάζει το νερό)!
Έχουμε διαλύσει τη γαλαζόπετρα σε νερό ( τόσο όσο να τα σκεπάζει)!
Βάζουμε τα σύκα για 30 -60 λ!
Το ξεπλένουμε με πολλά νερά ( 6-7 φορές) πολύ καλά και το ζεματάμε άλλα 5 λεπτά !
Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν!
Τα τρυπάμε ένα -ένα με ξυλάκι από σουβλάκι !
Το βγάζουμε το στύβουμε προσεχτικά ,να μην διαλυθούν ,στη χούφτα μας και το αφήνουμε σε πετσέτα να στραγγίσουν!
Φτιάχνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρώς…( εγώ το έβρασα 10-12λ)
Ρίχνουμε τα σύκα να βράσουν 10 λεπτά!
Το αφήνουμε 24 ώρες στο σιρόπι μετά το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά!
Αν το σιρόπι μας δεν *έδεσε * όσο πρέπει ,βγάζουμε προσεχτικά με τρυπητή σπάτουλα τα σύκα και βράζουμε το σιρόπι ,χωρίς τα σύκα, αφού προσθέσουμε το χυμό λεμονιού για 6-12 λεπτά!
Το σιρόπι όταν κρυώσει γίνεται πιο πηχτό!
Ρίχνουμε ,βανίλια , λεμόνι (αν δεν το βάλαμε πριν ,αν έπρεπε) γλυκόζη ,ανακατεύουμε , αποσύρουμε και είναι έτοιμο!
Αν κάνουμε διπλή δόση να βάλουμε συν μισή δόση επιπλέον σιρόπι για να γεμίσουμε καλά όλα τα βάζα!
Βάζω το καυτό γλυκό, σε καυτά αποστειρωμένα βάζα και καπάκια! Κλείνω καλά με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζω , μέχρι την άλλη μέρα!
Καλό είναι να μην ανοίξουμε τα βάζα πριν από 2 εβδομάδες!
Τα διατηρώ εκτός ψυγείου εκτός και αν τα ανοίξω!

Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για Banoffee σε 10′!

άγρια σύκα γλυκό κουταλιού,άγρια συκο γλυκο κουταλιού,άγρια σύκο γλυκό κουταλιού,γλυκό κουταλιού,Συνταγές γλυκών

Αποστείρωση βάζων:


Σε προθερμασμένο φούρνο ,στον αέρα 100 β για 15 λ. , τοποθετούμε φρέσκοπλυμένα, στραγγισμένα,
ξαπλωτά και ανοιχτά τα βάζα και τα καπάκια τους από την ανάποδη!
Τα πιάνουμε με διπλή πετσέτα να μην καούμε όταν βάζουμε μέσα το γλυκό!

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Margarita Kariwtou

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

κρουτον

Φτιάξτε τα δικά σας τραγανά ΚΡΟΥΤΟΝ

μιλφέιγ με φράουλες,Συνταγές γλυκών

Μιλφέιγ με Φράουλες