Γιορταστικό γλυκό μια άλλης εποχής που πάντα θα θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Για το παντεσπάνι
Ανακατεύουμε 2 1/2 φλυτζάνια αμύγδαλο τριμμένο με την φλούδα, 3 κουταλιές γεμάτες αλεύρι, 1 κουταλιά γεμάτη κανέλλα.
Χτυπάμε μαρέγκα 8 ασπράδια ρίχνοντας σταδιακά 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη.
Απαλά με μαρίζ ενώνουμε τα δύο μείγματα, απλώνουμε τη ζύμη σε τρία ταψάκια, εγώ χρησιμοποίησα μιας χρήσεως 20 επι 30 με λαδόκολλα. Λεπτή η στρώση.
Έψησα περίπου 20 λεπτά στους 170 αντιστάσεις να μην σκληρύνουν.
Χτύπησα ένα φάκελο Αlsa top με 200ml κρύο γάλα σε σαντιγί και έβαλα ψυγείο.
Για την κρέμα πατισερί
1 κιλό γάλα
1/3 φλυτζανι κορν φλάουρ
1/2 φλ. αλεύρι,
4 βανίλιες
1 φλ. Ζάχαρη
8 κρόκους
Ρίχνουμε σε ένα φλυτζανι γάλα το αλεύρι και το κορνφλάουρ να διαλυθούν. Τους κρόκους με τη ζάχαρη χωριστά, ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο χλιαρό γάλα ανακατεύοντας να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε εκτός φωτιάς 2 γεμάτες κουταλιές φρέσκο βούτυρο, και το 1/3 της σαντιγί.
Απλώνουμε ζέστη κρέμα στο 1 παντεσπάνι συνεχίζουμε στο δεύτερο στο τρίτο περισσότερη να καλύψουμε τα πλάγια.
Διακοσμούμε με τη σαντιγί όπως θέλουμε, πασπαλίζουμε μισό φλυτζάνι αμύγδαλο ασπρισμένα καβουρδισμένο, και ότι άλλο θέλουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ξανθίππη χατζηιωανου
Μην χάσετε
Τούρτα Φραουλόφι – Το μπανόφι με φράουλες