in , , ,

Τούρτα Καραμέλα

τουρτα, τουρτα αμυγδαλου
Τούρτα Καραμέλα
Advertisement

Τούρτα καραμέλα με σαβαγιάρ, γλάσο καραμέλας και καραμελωμένα φιστίκια.

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

30 κομμάτια σαβαγιάρ
1 κούπα γάλα μαζί με 1 σφηνάκι λικέρ καλούα
1 φυτική κρέμα πράσινη 500ml
1.5 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
50 γρ. φιστίκια πίνατς ψιλοκομμένα
50 γρ φιστίκια πίνατς ολόκληρα

Δοκιμάστε επίσης: Τούρτα Φραουλόφι – Το μπανόφι με φράουλες

Για το γλάσο καραμέλας

200 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. νερό βραστό
3 κ.σ. γεμάτες γλυκόζη
4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να αφρατέψει. Μετά προσθέτω το ένα κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνω τα σαβαγιάρ αφού τα έχω βουτήξει ελαφρά στο γάλα. Βάζω από επάνω μια ελαφριά στρώση από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ρίχνουμε επάνω τα μισά από τα ψιλοκομμένα πινατς.
Βάζω μια στρώση κρέμα, άλλη μια στρώση σαβαγιάρ, ξανά μια στρώση καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα πινατς. Στρώνω την υπόλοιπη κρέμα αφήνοντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά και βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά.
Εντωμεταξύ καραμελώνω τα υπόλοιπα πίνατς. Σε ένα τηγάνι βάζω σε μέτρια φωτιά 2-3 κ.σ. ζάχαρη και τα φιστίκια να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουν ωραίο χρώμα όχι πολύ σκούρο μην πικρίσουν. Τα τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν καλά και μετά τα κόβω στο μούλτι.
Ετοιμάζω το γλάσο καραμέλας.
Σε ένα φλιτζανάκι βάζω την ζελατίνη με 3-4 κ.σ. κρύο νερό να φουσκώσουν μετά προσθέτω ένα φλιτζανάκι του καφέ από το βραστό μας νερό και ανακατεύω να διαλυθεί καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει την κατεβάζω από την φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο βραστό νερό με προσοχή γιατί πιτσιλάει ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτω την γλυκόζη και την ζελατίνη. Αφήνω να κρυώσει καλά και να γίνει παχύρευστη σαν μέλι .
Με απαλές κινήσεις καλύπτω την τούρτα και την αφήνω στο ψυγείο 3 ώρες να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Μετά ξεφορμάρω από το τσέρκι, καλύπτω τα πλαϊνά με την κρέμα που έχω κρατήσει και τα καραμελωμένα φιστίκια. Γαρνίρω με σοκολατάκια καραμέλα σνίκερς και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Δοκιμάστε επίσης: Τούρτα αμυγδάλου

τούρτα καραμέλα,τούρτα καραμέλα ευκολη,τουρτα καραμελα με ζαχαρουχο,τουρτα καραμελα με σαβαγιαρ,Τούρτες,Συνταγές γλυκών

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

μαρμελαδα δαμασκηνο, μαρμελαδα

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο

μπαγκετα, γαλλική μπαγκέτα

Μπαγκέτες Γαλλικές