Μια τούρτα αμυγδάλου όνειρο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση. Μέχρι και το 15αυγουστο έχουμε αρκετές γιορτές και μια τούρτα αμυγδάλου είναι το ιδανικό κέρασμα.
Δοκιμάστε επίσης: Τούρτα Φραουλόφι – Το μπανόφι με φράουλες
Συνταγή για τούρτα αμυγδάλου
Παντεσπάνι
5 αυγά
160 γρ φαρινα
130 ζάχαρη
1 κ γλ μπεικιν
1 βανίλια
Χτυπάμε αυγά ζάχαρη πολύ καλά. Βάζουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε σε ταψάκι αν έχουμε. Βάζουμε με αποσπώμενη βάση εάν όχι ταψάκι με λαδόκολλα από κάτω ψήνουμε στους 170 β στην μεσαία σχάρα μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
200 γρ νερό
150 ζάχαρη
Βράζουμε 3-4 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι κονιάκ.
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ γάλα, 2 αυγά που τα έχουμε βγάλει πιο νωρίς από το ψυγείο, 100 γρ ζάχαρη και μισό σακουλάκι κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού πήξει το σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε μία σαντιγί 500 γρ με λίγη ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσει η κρέμα βάζουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία κομμάτια βάζουμε, το πρώτο στην πιατέλα και σιροπιαζουμε. Βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Αφού στρωσουμε την τούρτα μας έχουμε ψήσει και αμύγδαλα φιλε και βάζουμε επάνω. Εάν θέλουμε βάζουμε και κερασακια.
Δοκιμάστε επίσης: Λαχταριστή Τούρτα Όρεο
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βασιλική Επαμεινωντίδη.