in , ,

Μηλόπιτα με Κρέμα Λεμόνι

μηλόπιτα με κρέμα λεμόνι,συνταγή για μηλόπιτα,Συνταγές γλυκών
Μηλόπιτα με Κρέμα Λεμόνι
Advertisement

Συνταγή για μηλόπιτα με κρέμα λεμόνι.

μηλόπιτα με κρέμα λεμόνι,συνταγή για μηλόπιτα,συνταγή για μηλόπιτα εύκολη,συνταγή για μηλόπιτα με κρέμα,Συνταγές γλυκών
Μηλόπιτα με Κρέμα Λεμόνι

Υλικά

400 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της ή 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένη

Για τη γέμιση:

Άνθος αραβόσιτος λεμόνι (το φτιάχνουμε με τις οδηγίες του φακέλου)
4-5 μήλα κόκκινα, μέτρια σε μέγεθος (εγώ προτιμώ και 2 πράσινο μήλα)
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή), 100γρ σταφίδες
1 κοφτή κ.γ. κανέλα
Μία φόρμα 24 εκ. και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώστε ελαφρά μία φόρμα διαμέτρου 24εκ. (μπορούμε να βάζουμε μία λαδόκολλα να βγει εύκολα).
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, το ένα τρίτο προσθέτουμε τα καρύδια και το αφήνουμε καλυμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στην φόρμα Θα καλύψετε όλο την φόρμα και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας, το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώνουν τα μήλα . Μεταφέρουμε την φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα ανθός, μετά βάζουμε τα μήλα.
Από πάνω με την ζύμη με τα καρύδια φτιάχνουμε μικρά μπισκότακια. Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα μπισκότακια ζύμης.
Ψήνουμε στη μεσαία/κάτω σχάρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Pellumbesha Lumi

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

βεροιώτικο ρεβανί,παραδοσιακό ρεβανί,Συνταγές γλυκών

Βεροιώτικο Ρεβανί

μπαμπάς τούρτα,Τούρτες,Συνταγές γλυκών

Μπαμπάς Τούρτα