Είναι σοκολάτα η λευκή σοκολάτα;

Το θέμα που δίχασε κάθε λάτρη της σοκολάτας, παίρνει την απάντησή του. Η σοκολάτα έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα λόγω του κακάου που έχει. Έτσι έχουμε διάφορους τύπους από μαύρη σοκολάτα μέχρι τις σοκολάτες γάλακτος, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο και βούτυρο από κακάο. Τυπικά μια μαύρη σοκολάτα πρέπει να περιέχει μόνο κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάου, λεκιθίνη και βανίλια.

Πώς γίνεται λοιπόν η λευκή σοκολάτα;

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει σκόνη κακάου. Περιέχει μόνο βούτυρο κακάου, γάλα, ζάχαρη, λεκιθίνη και βανίλια. Οπότε τεχνικά δεν είναι σοκολάτα. Το βούτυρο κακάο είναι ουσιαστικά φυτικό λίπος σαν το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο, μόνο που προέρχεται
από κόκκους κακάο.
–Πηγή: Βιοχημικός. https://bioximikos.gr/topics/nutrition-metabolism/345-einai-sokolata-hleyki-sokolata

Χριστουγεννιάτικα καπ κέικς (cupcakes) με βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας!

Δείτε ακόμα: Συνταγή Σοκολατάκια Κάστανο!

Υλικά για τα cupcakes:

  • 2 φλυτζάνια φάριν απ
  • 1 φλυτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος + 1/2 φλυτζάνι φρέσκο γάλα (ενώστε τα μαζί)

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:

  • 500 γρ. ευρωπαικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί

Δείτε ακόμα: Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)

Εκτέλεση για τα cupcakes:

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς. Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι,το κακάο την βανίλια,το μπαίκιν και το αλάτι. Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο. Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό γάλα + κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της. Ψήστε για 17 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα. Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα:

Χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Μετά ρίξτε σταδιακά την άχνη μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο. Ρίξτε την σοκολάτα κουταλιά κουταλιά (να την έχετε αφήσει να κρυώσει).

Τελικό στάδιο, διακόσμηση

Στολίστε τα κάπκεικς σας με την βουτυρόκρεμα χρησιμοποιώντας μύτη κορνέ για ροζέτες. Πασπαλίστε τα με κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης και λίγα χρυσά βρώσιμα φλέικς. Βάλτε στην κορυφή μια μικρή χιονονιφάδα από κόκκινη ζαχαρόπαστα.

Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

via koykoycook

5/5 (1 Review)
Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!