in , ,

Βεροιώτικο Ρεβανί

βεροιώτικο ρεβανί,παραδοσιακό ρεβανί,Συνταγές γλυκών
Βεροιώτικο Ρεβανί

Παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας.

βεροιώτικο ρεβανί,παραδοσιακό ρεβανί,παραδοσιακο ρεβανι βεροιασ,Συνταγές γλυκών
Βεροιώτικο Ρεβανί

Υλικά

1 ½ φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο σόδα φαγητού
2 γιαουρτάκια πρόβεια (250g έκαστο)
1 μπέικιν

Για το σιρόπι

6 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κιλό ζάχαρη
Βράζουμε για 10’ μόλις πάρει βράση

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα γιαουρτάκια με το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε στο μπολ για μια ώρα ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι για να φουσκώσει και το συνολικό μίγμα τους στα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μειώνοντας την ένταση του χτυπήματος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Ακολούθως, βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου (εμαγιέ ή αλουμινίου) και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 για 45΄με 50΄ (προθερμασμένος φούρνος).
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε 15΄και στη συνέχεια ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι σιγά – σιγά να ρουφήξει χωρίς να βγει η φλούδα του γλυκού

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Eleni Kyziridou

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

φωλίτσες γεμιστές με μερέντα,σιροπιαστά,Συνταγές γλυκών

Φωλίτσες Γεμιστές με Μερέντα – Το Τέλειο Κέρασμα

μηλόπιτα με κρέμα λεμόνι,συνταγή για μηλόπιτα,Συνταγές γλυκών

Μηλόπιτα με Κρέμα Λεμόνι