in , ,

Κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα!

κυπριακή καρυδόπιτα,κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα,καρυδόπιτα με κρέμα,καρυδοπιτα με κρεμα και σαντιγυ,καρυδόπιτα,καρυδόπιτα ευκολη,καρυδόπιτα με κρέμα
Κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα!

Μία διαφορετική εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας για να συνοδεύσει το τσάι ή τον καφέ. Μια αγαπημένη κυπριακή συνταγή.

κυπριακή καρυδόπιτα,κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα,καρυδόπιτα με κρέμα,καρυδοπιτα με κρεμα και σαντιγυ,καρυδόπιτα,καρυδόπιτα ευκολη,καρυδόπιτα με κρέμα
Κυπριακή καρυδόπιτα με κρέμα!

Υλικά για την καρυδόπιτα:

  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml λάδι
  • 90 γρ. γαλέτα
  • 100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 75 γρ. ινδική καρύδα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα:

  • 0,8 λίτρα γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. νισεστέ
  • 1 βανίλια
  • 200 ml σαντιγί

Υλικά για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό

Δείτε ακόμα: Συνταγή για ραβανί Βέροιας!

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καρυδόπιτα. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, τη γαλέτα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και την ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ρίχνουμε στο ζεστό κέικ, το σιρόπι κρύο.

Για την κρέμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε αν θέλουμε, την κρέμα σε γυάλινο σκεύος, για να κρυώσει πιο γρήγορα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Με το μίξερ χτυπάμε την σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ ελαφρά και για λίγο, μέχρι να λειάνει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα. Διακοσμούμε με καρύδια και τριμμένα καρύδια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Βάζουμε την καρυδόπιτα για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

via bigmamacooks

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Elina K.

γλυκό ψυγείου,γλυκό ψυγείου με γιαούρτι,τάρτα γιαούρτι,τάρτα ζαχαρούχο,ταρτα με ζαχαρούχο,τάρτα γιαούρτι και ζαχαρούχο

Γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο!

τηγανιά,τηγανιά χοιρινή,χοιρινή τηγανια,χοιρινη τηγανια με πιπεριες,χοιρινή τηγανια μελι,χοιρινη τηγανια με μελι και μπαλσαμικο

Χοιρινή τηγανιά με μέλι και βαλσάμικο!