Πανεύκολο και νοστιμότατο ραβανί Βέροιας!

ραβανί βέροιας,ρεβανί βέροιας,ραβανι βεροιας συνταγη,ραβανί,ραβανί θερμίδεσ,ραβανί με σιμιγδάλι,ραβανί με γιαούρτι
Συνταγή για ραβανί Βέροιας!

Υλικά για το ραβανί:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 φέτα λεμόνι
  • Λίγη κανέλα

Δείτε ακόμα: Συνταγή για… Ροζόγαλο!

Εκτέλεση:

Πρώτα απ’ ολα ετοιμάζουμε το σιρόπι, το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα σε μια λεκανίτσα (αλεύρι, ζάχαρη, σιμιγδάλι και μπέικιν πάουντερ). Έπειτα ρίχνουμε τα υγρά υλικά (γιαούρτι, αυγά, ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, βανίλια). Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει μια κρεμώδες ζύμη (χωρίς μίξερ μόνο με το σύρμα). Αλείφουμε το πυρέξ μας καλά με βούτυρο και αλευρώνουμε όπως το κέικ. Βάζουμε το μίγμα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά περίπου. Για να δούμε εάν έγινε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγει καθαρή είναι έτοιμο και το βγάζουμε για σιρόπιασμα το οποίο το έχουμε ετοιμάσει από πριν για να είναι κρύο, (ζεστό ρεβανί κρύο σιρόπι).

Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Τόλης Καλφόπουλος

0/5 (0 Reviews)
Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!