Σπιτικό παγωτό καραμέλα με αμύγδαλα για να δροσιστείτε όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Δοκιμάστε επίσης: Φανταστικό παγωτό σοκολάτα ΧΩΡΙΣ παγωτομηχανή
Υλικά
1 φυτική σαντιγί morfat
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
3/4 περίπου καραμελωμένα αμύγδαλα
250 ml γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Αρχικά καβουρδίζουμε τ’ αμύγδαλα σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη αποσύρουμε απ’ την φωτιά για να μην καεί η καραμέλα. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε.
Χτυπάμε την σαντιγί μέχρι ν’ αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο παγωτό μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας!
Δοκιμάστε επίσης: Το απόλυτο Σπιτικό παγωτό ΜΟΝΟ με ΓΑΛΑ!

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λένα Χριστοπούλου