Ένα χειμωνιάτικο χωνευτικό λικέρ τώρα που τα κυδώνια αφθονούν.

Κόψτε 4 με 5 κυδώνια σε μεγάλες φέτες καθαρισμένα στην μέση από τους σπόρους μόνο.
Γεμίζουμε ένα γυάλινο βάζο με το κυδώνι.
Ρίχνουμε ένα κιλό ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά) και μια βανίλια.
Γεμίζουμε το βάζο με τσίπουρο και αφήνουμε για σαράντα μέρες σε εσωτερικό χώρο.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Καλή απόλαυση στις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavroula Giannoulh