Κεφτεδάκια λαχανικών για ορεκτικό ή φαγητό.
Υλικά
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κούπα ανάμικτα λαχανικά
Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί γραβιέρα (ή ότι σάς αρέσει)
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 κούπα τρίμμα φρυγανιά
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
2 αβγά
Εκτέλεση
Αφού βράσουν λίγο τα ανάμικτα λαχανικά μαζί με την πατάτα, το πράσο και τις πιπεριές σε αλατισμένο νερό τα στραγγίζετε.
Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και ύστερα τα βάζετε σε μία λεκάνη προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Αν το μείγμα δεν είναι τόσο πηχτό όσο πρέπει για να πλάθονται οι κεφτέδες ρίξτε λίγο ακόμα αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Εάν έξυπνο κόλπο για να μην κολλάει στα χέρια το μείγμα είναι να βρέχετε με νερό τα χέρια και ύστερα να πλάθετε.
Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Χριστιανός Γιώργος