Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΚρέαςΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣυνταγές των ομάδων του FBΣυνταγές φαγητών

Αρνάκι Φρικασέ με Μαρούλια Αυγολέμονο

αρνάκι φρικασέ,αρνάκι φρικασέ με μαρούλια,αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο,συνταγή για φρικασέ,Συνταγές φαγητών,Κρέας
Αρνάκι Φρικασέ με Μαρούλια Αυγολέμονο

Μια παραδοσιακή συνταγή για το πατροπαράδοτο φρικασέ με αρνάκι, μαρούλι και αβγολέμονο, ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!

αρνάκι φρικασέ,αρνάκι φρικασέ με μαρούλια,αρνάκι φρικασέ συνταγή,αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο,αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο συνταγή,συνταγή για φρικασέ,συνταγη για φρικασε με αρνι,συνταγέσ φαγητών,Κρέας
Αρνάκι Φρικασέ με Μαρούλια Αυγολέμονο

Υλικά

1,5 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Κόβετε σε μερίδες το αρνάκι. Το πλένετε και το ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει.
Πλένετε και χοντροκόβετε τα μαρούλια, τα “ζεματάτε” για 2 λεπτά σε κοχλαστό νερό και τα σουρώνετε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές το κρέας, να ροδίσει ελαφρά. Το βγάζετε σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό. Στο ίδιο λάδι βάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Ξαναβάζετε μέσα το σοταρισμένο κρέας, πασπαλίζετε παντού με το αλεύρι, ανακατεύετε, προσθέτετε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, να σκεπάζεται με νερό ο κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει, σε μέτρια θερμοκρασία, για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί.
Μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τα μαρούλια, το μισό άνηθο και το μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε να σκεπαστούν τα μαρούλια με το ζωμό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτετε τον υπόλοιπο άνηθο και μαϊντανό και βράζετε για 10- 15 περίπου λεπτά ακόμα.
Χτυπάμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό του φαγητού κι αυγοκόβουμε.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous

Μην χάσετε

Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο

Ρεβίθια στο Φούρνο με Χοιρινό Κρέας

Χοιρινό με Λάχανο και Πράσο

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Γλυκές Αυγοφέτες

syntages gia olous

Νούντλς με κοτόπουλο

Elina K.

Μουστοκούλουρα

Jimmy Taylor