Τα καλύτερα γιουβαρλάκια με εύκολο τρόπο σαν της γιαγιάς!
Υλικά
Μισό κιλό κιμά ανάμεικτο
Λίγο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Ρύζι καρολίνα
1 αυγό
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω περίπου 1 λίτρο νερό μαζί με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά και ρίχνω αλάτι πιπέρι 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει το νερό.
Μόλις είναι έτοιμα και βρασμένα προσθέτω 2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα και το αφήνω μέχρι να βράσει.
Σε ένα μπολ έχω βγάλει λίγο από το ζωμό που έχουν βράσει τα γιουβαρλάκια μου για να παγώσει.
Σε άλλο μπολ έχω χτυπήσει στην αρχή το ασπράδι από ένα αυγό πολύ καλά μετά προσθέτω τον κρόκο και το χυμό από ένα λεμόνι.
Ρίχνω το ζουμάκι που έχω βγάλει στην άκρη για να παγώσει και μετά όλο μαζί το ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα στην κατσαρόλα.
Αφήνω να πάρουν μία βράση και είναι έτοιμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μένια Στεφοπούλου
Μην χάσετε
Φτιάξε σήμερα τα λαχταριστά Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με Ούζο και Βρώμη