in , ,

Τηγανόψωμα με φέτα της γιαγιάς που γίνονται σε 3 λεπτά: Η πιο αφράτη συνταγή, χωρίς μίξερ

Τηγανόψωμα με φέτα της γιαγιάς που γίνονται σε 3 λεπτά: Η πιο αφράτη συνταγή, χωρίς μίξερ,
Τηγανόψωμα με φέτα της γιαγιάς που γίνονται σε 3 λεπτά: Η πιο αφράτη συνταγή, χωρίς μίξερ,

Τα τηγανόψωμα της γιαγιάς είναι μία αφράτη συνταγή, για την οποία χρειάζονται μόνο τρία λεπτά και μόλις έξι υλικά, χωρίς τη χρήση μίξερ.

Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, για μικρούς και μεγάλους, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Τηγανίτες με Τυρί

Τα τηγανόψωμα που θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.

Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.

Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.

Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.

Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.

Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.

Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανόψωμα

Αφράτο Ψωμί Μαργαρίτα: Φτιάξτο μόνος σου στο σπίτι και ξέχνα τον φούρνο. Ιδανικά για σχολείο και γραφείο

via enimerotiko

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
μηλόπιτα ανάποδη,συνταγή για μηλόπιτα,Συνταγές γλυκών

Μηλόπιτα Ανάποδη

κουραμπιέδες Σμύρνης,χριστουγεννιάτικο γλύκισμα,Συνταγές γλυκών

Κουραμπιέδες Σμύρνης