in , , ,

Πρασοτηγανιά αλά Τρικαλινά

Πρασοτηγανιά αλά Τρικαλινά
Πρασοτηγανιά αλά Τρικαλινά

Στα Τρίκαλα η κλασική τηγανιά μαγειρεύεται με πράσο και είναι μεζές για κρασί, ούζο, μπίρα ή τσίπουρο ενώ γίνεται και εύκολο κυρίως πιάτο με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά.

πρασοτηγανιά,τρικαλινή τηγανιά,παραδοσιακή τηγανιά,παραδοσιακή τηγανιά χοιρινή,παραδοσιακή τηγανιά συνταγή,μεζές,Συνταγές φαγητών
Πρασοτηγανιά αλά Τρικαλινά

Υλικά

αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα καπνιστή
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
2 κιλά χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Efi Kotoula

Μην χάσετε

Μπουγιουρντί στο Φούρνο

Πατάτες Τραγάνες με Κρεμμύδι Χωρίς Λάδι – Υγιεινό σνακ χωρίς τύψεις για τις θερμίδες

Συνταγή για Κρεμμυδοκεφτέδες: Πρωτότυπο ορεκτικό με λίγα χρήματα και κόπο

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by Jimmy Taylor

κοντοσούβλι στο φούρνο,κρέας,Συνταγές φαγητών

Κοντοσούβλι με Πατάτες στο Φούρνο

πολίτικο ρυζόγαλο,ρυζόγαλο φούρνου,συνταγή για ρυζόγαλο,Συνταγές γλυκών,

Πολίτικο Ρυζόγαλο