Αλμυρή τούρτα φανταστική για το τραπέζι των Χριστουγέννων.
Υλικά
300 γρ. καπνιστό κοτόπουλο
500 γρ. πατάτες
3 παντζάρια
3 καρότα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά
5 αυγά
300 γρ. αγγουράκια τουρσί
250 γρ. μαγιονέζα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε ξεχωριστά τις πατάτες πλυμένες με τη φλούδα ,τα παντζάρια, τα καρότα και τα αυγά.
Αφού βράσουν ξεφλουδίζουμε όπως είναι ζεστές οι πατάτες και τις τρίβουμε όπως και τα υπόλοιπα , από τα τρία αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους για το ντεκόρ .
Τα παντζάρια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
Τρίβουμε το κοτόπουλο ή το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρά κυβάκια.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε .
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι.
Σε αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις τα υλικά και κάθε ένα που βάζουμε απλώνουμε μαγιονέζα με το γιαούρτι.
Ξεκινάω με μια στρώση πατάτες, αγγουράκια, κοτόπουλο, πατάτες, καρότα , κρεμμυδάκια, πατάτες, αγγουράκια, κοτόπουλο, αυγά και τελειώνουμε με μαγιονέζα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια με δυο ώρες.
Βγάζουμε το τσέρκι και απλώνουμε στα πλαϊνά μαγιονέζα, έχουμε κόψει δυο λωρίδες χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στην επιφάνεια σταυρωτά.
Βάζουμε προσεχτικά στις τέσσερις γωνίες το τριμμένο παντζάρι αφαιρούμε τις λωρίδες χαρτιού και βάζουμε τα τριμμένα ασπράδια αυγού.
Στολίζουμε με λουλούδια που φτιάχνουμε από ραπανάκι και μάραθο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni
Μην χάσετε
Τούρτα Φραουλόφι – Το μπανόφι με φράουλες
Τούρτα Σοκολατίνα Νηστίσιμη. Συνταγή Βίντεο