Σαλάτα με φακές Beluga που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, χωνεύονται ποιο εύκολα και ταιριάζουν με καπνιστά κρέατα, καπνιστά ψάρια, πολλά λαχανικά και δροσερά φύλλα σαλάτας.

Αφού τις καθαρίσουμε από τις πετρούλες, τις πλένουμε και τις βάζουμε να πάρουν μια βράση. Πετάμε το νερό βάζουμε καινούργιο και συνεχίζουμε το βράσιμο χαμηλά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τις σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σαλάτα μας.
Για 300 γρ. βρασμένες φακές θα χρειαστειτε:
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές χωρίς σπόρους και φλούδα ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα φρέσκα
8 ντοματίνια
μισό αβοκάντο κύβους
αλάτι πιπέρι λάδι ελάχιστη κανέλα
Σερβίρουμε με ρόκα ή αλλά δροσερά μικρά φύλλα σαλάτας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βικη Αναματερου
Μην χάσετε
Η συνταγή για την Κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar
Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου