in , ,

Πάβλοβα

παβλοβα
Πάβλοβα

Συνταγή για σπιτική πάβλοβα, ένα ιδιαίτερο γλυκό από τη Ρωσία.

Υλικά

200 γρ. ασπράδια αυγού
200 γρ.ζαχαρη κρυσταλλική περασμένη από το μούλτι να γίνει πιο λεπτή
200 γρ. άχνη ζάχαρη δύο φορές κοσκινισμένη
2 κάψουλες βανίλια
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
Για τον στολισμό φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού

Δοκιμάστε επίσης: Τούρτα Καραμέλα

Για την κρέμα

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
λίγη άχνη
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα ίσως και λίγο λιγότερο. Όταν κάνουν αφρό (κάτι σαν σαπουνάδα) τότε ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη κουταλιά – κουταλιά.
Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύδι. Το αφήνουμε να χτυπηθεί άλλα 10′. Ελέγχουμε αν έχει σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Η δοκιμή είναι να γυρίσουμε τον κάδο ανάποδα και να μην πέσει η μαρέγκα. Τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη την ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω. Αφού αναμιχθεί και η άχνη η μαρέγκα είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα και με λίγη από την μαρέγκα βάζουμε στις τέσσερις γωνίες για να κολλήσει η λαδόκολλα και να μην κουνιέται κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μύτη σκέτη και σχηματίζουμε τις μαρέγκες σε ότι μέγεθος θέλουμε. Δημιουργούμε μια λακουβίτσα για να μπορέσουμε να βάλουμε την κρέμα.
Τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 90 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες. Όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να κρυώσουν. Γίνονται απ’ έξω τραγανές και μέσα τσιχλωτές.

Για την σαλτσα με τα φρουτα του δασους

Έβαλα μια ποσότητα που έκρινα ότι θα χρειαζόμουν σε ένα κατσαρολάκι με μερικές κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική και 1 κ.γ. κορν-φλαουρ. Έβρασε τόσο που να πήξει. Το άφησα να κρυώσει σκεπασμένο με μεμβράνη. Να εφάπτεται για να μην κάνει κρούστα.

Για την κρέμα

Χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε πολύ παγωμένο σκεύος με λίγη άχνη και όταν άρχισε να πήζει έριξα το τυρί. Τα Χτύπησα να ενσωματωθούν. Την έβαλα στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε την μαρέγκα μας βάζουμε ένα μέρος κρέμας και στο τέλος βάζουμε ή το γλυκό κουταλιού ή την σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Την ετοιμάζουμε όταν είναι να σερβίρουμε.

Δοκιμάστε επίσης: Τούρτα αμυγδάλου

πάβλοβα,πάβλοβα με φρούτα του δάσουσ,συνταγή για πάβλοβα,Συνταγές γλυκών

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Anna Lampropouloy

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

μελιτζάνες, μελιτζάνες ρολάκια

Μελιτζάνες Ρολάκια

τυρόπιτα με μπεσαμέλ,σπιτική τυρόπιτα,συνταγή για τυρόπιτα,Πίτες

Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ