Μια συνταγή για παστιτσάκια ατομικά που μπορείτε να τα σερβίρετε και ως ορεκτικό.
Συνταγή για ατομικά παστιτσάκια
Βράζουμε το μισό πακέτο μακαρόνια νούμερο 6, βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ότι γράφει.
Στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε μπολ, ένα αυγό, μαϊντανό, ένα φλυτζάνι γραβιέρα ή ότι άλλο τυρί θέλουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τον κιμά.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλι ή τηγάνι τον 250 γρ. κιμά τόσο θέλει για αυτήν τη δόση και τον φτιάχνουμε όπως μας αρέσει χωρίς να αφήσουμε ζουμιά.
Ρίχνουμε ένα κρεμμύδι τριμμένο στον ξύστη, κανέλα ξύλο, φρέσκια ντομάτα και πελτέ και τον βάζουμε στην θήκη για τα μικρά κεκάκια με το χέρι δημιουργώντας μικρές φωλίτσες από μια κουταλιά κιμά.
Δοκιμάστε επίσης: Μακαρονάδα Φούρνου με Κιμά
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ που βάζουμε πάνω από τον κιμά και τριμμένο κίτρινο τυρί.Για την μπεσαμέλ έβαλα μιάμιση κούπα γάλα και λίγο παραπάνω, ένα φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ και έψησα στις αντιστάσεις περίπου μισή ώρα στους 180°σε προθερμασμένο φούρνο.
Να τα βγάλετε αφού κρυώσουν.
Δοκιμάστε επίσης: Πατάτες Ογκρατέν με Μπέικον
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μαρίνα Βασιλάκη