in , ,

Σπιτική Χορτόπιτα

σπιτική χορτόπιτα,χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο,παραδοσιακή χορτόπιτα,πίτες
Σπιτική Χορτόπιτα
Advertisement

Παραδοσιακή χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο και φέτα.

σπιτική χορτόπιτα,σπιτική χορτόπιτα συνταγή,χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο,παραδοσιακή χορτόπιτα,πίτες

Υλικά

Γέμιση για ταψί 40 εκ.

800 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο (καθαρό βάρος 700 γρ.)
3 πράσα ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος 400 γρ.)
1 μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα (καθαρό βάρος 250 γρ.)
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (6-7)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (καθαρό βάρος 200 γρ.)
½ μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
250 γρ. τυρί φέτα
3 αυγά χτυπημένα
150 ml ελαιόλαδο (μέσα στη γέμιση)
50 ml ελαιόλαδο για σωτάρισμα
Αλάτι-πιπέρι

Για τη ζύμη φύλλου

650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
325 ml νερό χλιαρό
1 ½ κ.γ.λ. αλάτι
100 ml ελαιόλαδο-σπορέλαιο μίγμα

Για τα φύλλα

150 ml ελαιόλαδο-σπορέλαιο μίγμα

Εκτέλεση

Όλα τα χορταρικά μας να είναι καλοπλυμένα. Το σπανάκι 3 νερά.
Σε μεγάλο πλακερό, στα 50 ml ελαιόλαδο, σοτάρω το ξερό κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτω πράσα και πράσινα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω σπανάκι και σέσκουλα. Μόλις αρχίσουν να βγάζουν πολλά υγρά, αλατίζω και ρίχνω άνηθο και μαϊντανό. Τα φέρνω δυό βόλτες και αδειάζω σε τρυπητό όπου τα αφήνω 15 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Αδειάζω σε μπολ, ρίχνω φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα. Προσθέτω ελαιόλαδο, δοκιμάζω στο αλάτι και τέλος ανακατεύω μέσα τα αυγά και το πιπέρι. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνω ένα ζυμάρι ελαστικό. Το ζύμωμα μου παίρνει το πολύ 10 λεπτά. Χωρίζω σε 2 μεγαλύτερα μπαλάκια των 220 γρ. και 4 μικρότερα των 157 γρ. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να ωριμάσει η ζύμη περίπου 30 λεπτά. Μετά αρχίζω με πλάστη το άνοιγμα του φύλλου.
Κάθε μπαλάκι το πασπαλίζω με κορν φλάουρ για να μην κολλάει. Τα 2 μεγαλύτερα φύλλα τα χρησιμοποιώ για βάση και για σκέπασμα της πίτας. Συνολικά βάζω 3 φύλλα κάτω, γέμιση και σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα.
Λαδώνω καλά ανάμεσα στα φύλλα καθώς και την επιφάνεια της πίτας. Χαράζω, τη ραντίζω με νερό και ψήνω 55 λεπτά έως 1 ώρα σε φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 190 βαθμούς αντιστάσεις.
Δεν αφήνω την πίτα να στέκεται στο ταψί. Τη μεταφέρω σε σχάρα για να διατηρηθεί τραγανή.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή

Μην χάσετε

Δυσκολεύεσαι να φτιάξεις Σπιτικό Φύλλο για Πίτα τραγανό; Εδώ θα δεις βήμα βήμα τις οδηγίες για να γίνεις εξπέρ ακόμα και αν είσαι αρχάριος

Αγαπημένη Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα

Στριφτή Νηστίσιμη Ταχινόπιτα για Όλη την Οικογένεια

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Μαρμελάδα Καρπούζι - Η Απόλυτη Καλοκαιρίνη Μαρμελάδα με Άρωμα "Θάλασσας" Για το Καρπούζι που περίσσεψε!

Μαρμελάδα Καρπούζι – Η Απόλυτη Καλοκαιρινή Μαρμελάδα με Άρωμα “Θάλασσας” Για το Καρπούζι που περίσσεψε!

γλυκό λεμόνι,γλυκό του κουταλιού,Συνταγές γλυκών

Γλυκό Λεμόνι