Καλοκαιρινή μαρμελάδα με το καρπούζι που περισσεύει.
Υλικά
750 γρ. ψίχα καρπούζι
250 γρ. το εσωτερικό της φλούδας όσο είναι μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 φύλλα αρμπαρόριζα
1 φλούδα από λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Έβγαλα τα κουκούτσια από το καρπούζι και το έκοψα μικρά κομμάτια. Το ίδιο έκανα και με το λευκό της φλούδας (φρόντισα να είναι το μαλακό μέρος γιατί αλλιώς δε θα βράσει).
Έβαλα όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα και τα άφησα λίγη ώρα να κατεβάσει τα υγρά του.
Έβαλα την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά γιατί ήθελα να μου μείνει το χρώμα. Έβρασα να σωθεί λίγο το ζουμάκι και πριν το δέσω έλιωσα τη μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ ή με το μούλτι (προσοχή μην καείτε γιατί πιτσιλάει).
Συνέχισα το βράσιμο μέχρι να δέσει. Στο τέλος πρόσθεσα 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και το έσβησα. Μην το παραδέσετε γιατί σφίγγει όταν κρυώσει.
Η ποσότητα είναι μικρή. Αποστείρωσα ένα μικρό βαζάκι στους 110⁰ βαθμούς όσο έβραζα τη μαρμελάδα, το γέμισα όσο ήταν και τα δύο ζεστά, το γύρισα ανάποδα και άφησα μέχρι να κρυώσει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κιτσινέλη Λίτσα