Αν έχετε παραγινομένα μούσμουλα μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα εποχής. Απίστευτη πεντανόστιμη για επάνω στο ψωμάκι, σε πάστα φλώρα και οτιδήποτε άλλο γλυκάκι.
Δοκιμάστε επίσης: Λατρεύεις τα βατόμουρα; Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα
Συνταγή για μαρμελάδα μούσμουλο
- Για 1.500 γρμ. έτοιμα πλυμένα, καθαρισμένα από την φλούδα και το κουκούτσι τους, έβαλα 1300 γρμ, καστανή ζάχαρη, 1 βανίλια και το χυμό από 1 λεμόνι προς το τέλος.
- Έβρασα τα μούσμουλα με 2 ποτήρια νερό για 20′. Προσθέτω την ζάχαρη, βράζω για 10′ και άφησα όλη νύχτα.
- Το πρωί πολτοποίησα με το ραβδομπλέντερ, βράζω για 30′ στο σύνολο, σέ χαμηλή φωτιά για να μην πιτσιλάει, ρίχνω προς το τέλος 1 βανίλια, το χυμό από 1 λεμόνι και σβήνω την φωτιά.
- Γέμισα το αποστειρωμένο βαζάκι που έβαλα στο φούρνο στους 100 αντιστάσεις για 20′, και καλά πλυμένο πριν. Βάζω ανάποδα το βαζάκι μέχρι να κρυώσει τελείως ή μαρμελάδα.
- Συντηρώ στο ψυγείο το βαζάκι για να είναι και δροσερή η μαρμελάδα.
- Και ένα μυστικό. Έβρασα όλα τα κουκούτσια από τα μούσμουλα με 1 μιση ποτήρι νερό για 10′, και το προσθέτω με σουρωτήρι μέσα στην μαρμελάδα να δέσει. Αυξάνει το άρωμα.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι – Το γλυκό που “μυρίζει” καλοκαίρι
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou