Αυτά τα σπιτικά προζυμένια ψωμάκια είναι ιδανικά για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας σάντουιτς.
Δοκιμάστε επίσης: Ψωμί με Προζύμι όπως της γιαγιάς
Υλικά
1600 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί
200 γρ. προζύμι αναπιασμένο
1 κ.γ αλάτι
800 γρ. νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνω να ξεκουραστεί το ζυμάρι 40 λεπτά.
Ξαναζυμώνω ξανά και αφήνω να ξεκουραστεί.
Χωρίζω την ζύμη στα 4, κάνω διπλώματα, κάνω μικρά ψωμάκια και τα βάζω σε λαδόκολλα στην γάστρα.
Χαράζω και αφήνω να φουσκώσουν.
Ψήνω για μισή ώρα 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μετά βάζω το καπάκι της γάστρας και ψήνω άλλα 40 λεπτά.
Δοκιμάστε επίσης: Λαχταράς σπιτικό ψωμί; Με αυτή τη συνταγή θα το απογειώσεις!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ntina Sigala