Γλυκάκι γρήγορο, ελαφρύ, δροσερό πολύ νόστιμο και το κυριότερο χωρίς πολλές τύψεις….!!!!
Συνταγή για Μπισκοτόγλυκο με Ζελέ. Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων
Εύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι
Υλικά ( ταψάκι 35*25)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κούπες γάλα (500ml)
200γρ ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζω το γιαούρτι, τη μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη τις βανίλιες ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περιμένω να κάψει.
- Ωστόσο στη μία κούπα γάλα που κράτησα διαλύω το κορν φλάουρ.
- Αφού κάψει το γάλα με το γιαούρτι προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Κάνω μια στρώση από μπισκότα στο ταψάκι μου , απλώνω τη μισή κρέμα, άλλη μια στρώση από μπισκότα και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζω στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσει απλώνω τη μαρμελάδα που μου άρεσε.
- Εγώ το προτιμώ με μαρμελάδα φράουλα.
- Από πάνω στολίζω με λίγα σπασμένα μπισκότα.
Φανταστικό λευκό χαλβαδένιο μπισκοτογλυκό!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Tzela Antonopoulou