in , , ,

Τραβηχτές τηγανίτες Μάνης

τραβηχτές Μάνης,παραδοσιακές τηγανίτες Μάνης,ζύμες,συνταγές γλυκών
Τραβηχτές Μάνης

Πανεύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες τηγανίτες Μάνης. Τρώγονται ως αλμυρές με τυρί ή γλυκές με μέλι για πρωινό ή για βραδινό.

τραβηχτές Μάνης,τραβηχτέσ μάνησ συνταγή,παραδοσιακές τηγανίτες Μάνης,ζύμες,συνταγές γλυκών
Τραβηχτές Μάνης

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει (υπολόγισα περίπου 3 φλυτζάνια τσαγιού)

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνω να μείνει σκεπασμένη για 30´ να φουσκώσει. Κόβω κομμάτια όσο ένα μεγάλο μανταρίνι , το πλάθω σε μπαστουνάκια, τα τραβάω με τα δάχτυλά μου να πάρουν μακρόστενο σχήμα και τα ακουμπάω σε βαμβακερή πετσέτα.
Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. Σερβίρω με ωραία γραβιέρα ή με μέλι και κανέλλα.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia Vassilakou

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

ρεβυθάδα φούρνου,όσπρια,Συνταγές φαγητών

Ρεβυθάδα στο Φούρνο

μπριάμ πελοποννησιακό,παραδοσιακό μπριάμ,Συνταγές φαγητών

Μελιτζάνες και κολοκύθια: Ένα Μπριάμ Πελοποννησιακό