Οι ζωμοί λαχανικών χωρίς αμφιβολία νοστιμεύουν το φαγητό και είναι κάτι που σχεδόν όλες οι νοικυρές έχουν στα ντουλάπια τους. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε σπιτικούς ζωμούς λαχανικών χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με ολόφρεσκα λαχανικά και να τους αποθηκεύσουμε για χρήση.
Υλικά για τους σπιτικούς ζωμούς λαχανικών
- 4 πιπεριές φλωρίνης
- 6 καρ’οτα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κολοκύθια
- 8 πιπεριύς κέρατο
- 6 κρεμμύδια ξερά
- 1 ολόκληρο μάτσο σέλινο
- 1 μαϊντανό
- 1/2 δυόσμο
- 1 κολοκύθα κίτρινη 1 κιλό να είναι περίπου
- Λίγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Τα βράζουμε με ένα ποτηρι νερό μέχρι να να μαλακώσουν και μετά τα αλλέθουμε με το μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το μίγμα τοποθετούμε σε μεριδούλες σως ή σε μικρά μπολάκια και βάζουμε στην καταψυξη.
Η συνταγή από Ιουλία Κοντού