in , , ,

Συνταγή για Σπιτική Μουστάρδα χωρίς συντηρητικά

σπιτική μουστάρδα
Σπιτική Μουστάρδα

Σπιτική μουστάρδα χωρίς συντηρητικά με τέλεια γεύση.

σπιτική μουστάρδα
Σπιτική Μουστάρδα

Υλικά

100 γρ. σιναπόσπορος (κόκκοι μουστάρδας κίτρινοι)
80 ml νερό
20 ml ηλιέλαιο
70 ml ξύδι (κατά προτίμηση λευκό)
35 ml μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (για το χρώμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον σιναπόσπορο και το ξύδι και αφήνουμε να μουλιάσει γιατί οι κόκκοι είναι αρκετά σκληροί (ιδανικά για 24 ώρες).
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με το νερό κ χτυπάμε ώστε να ενσωματωθούν.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε σταδιακά το ηλιέλαιο καθώς το μπλέντερ αλέθει. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι και το μέλι κ αφήνουμε να χτυπηθούν για λίγο. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κ τον κουρκουμά. Στο σημείο αυτό αφήνουμε το μπλέντερ να δουλέψει καλά ώστε να αλεστούν οι κόκκοι της μουστάρδας κ να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αν κάποιοι θέλετε να υπάρχουν κ κόκκοι δουλεύετε το μπλέντερ λιγότερο.
Τοποθετούμε σε βάζο. Καλύπτουμε με ηλιέλαιο κ τοποθετούμε στο ψυγείο.
Καλό είναι να ανοιχτεί το βάζο σε 3 μέρες ώστε να έχουν ενσωματωθεί οι γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Αριστέα Αλεξίου

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by Jimmy Taylor

Συνταγή για Σπιτικό Ανθός Αραβοσίτου Κρέμα Βανίλια

Συνταγή για Σπιτικό Ανθός Αραβοσίτου Κρέμα Βανίλια

αλμυρές μπουκίτσες με γέμιση ελιάς,Ορεκτικά

Σνακ για το σχολείο και τη δουλειά: Αλμυρές Μπουκίτσες με Γέμιση Ελιάς