in , , , ,

Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!

μπουρεκάκια τυριού,μπουρεκάκια,μπουρεκάκια με τυρί,τυροπιτάκια,τυροπιτάκια εύκολα,τυροπιτάκια θερμίδεσ
Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!

Μπουρεκάκια τυριού με άρωμα Τήνου, που μπορεί να γίνουν το τέλειο κυριακάτικο πρωινό.

μπουρεκάκια τυριού,μπουρεκάκια,μπουρεκάκια με τυρί,τυροπιτάκια,τυροπιτάκια εύκολα,τυροπιτάκια θερμίδεσ
Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!

Υλικά για το φύλλο:

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 2/3 φλιτζανιού νερό (περίπου)
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:

  • ½ κιλό πέτρωμα (φρέσκο τηνιακό τυρί) ή 250γρ. φέτα και 250γρ.ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμα: Συνταγή για τυροπιτάκια κουρού!

Διαδικασία:

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και προσθέτετε το αβγό, το λάδι, το αλάτι και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι στην ελαστικότητα που προτιμάτε. Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι, πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Αν ανοίξετε το φύλλο στη μηχανή των ζυμαρικών, θα πρέπει να είναι σκληρή κι ελαστική για να μην κολλάει. Αφήνετε τη ζύμη στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Βάζετε το τυρί στο μπολ και το θρυμματίζετε με τα χέρια. Ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε να αναμειχθούν καλά. Χωρίζετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε φύλλο. Τα κόβετε σε μαντιλάκια των 10εκ.

Βάζετε μια κουταλιά γέμιση από τη μια πλευρά, διπλώνετε την άλλη μισή από πάνω και με ροδέλα ή με ειδικό εργαλείο κόβετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ακουμπάτε τα μισοφέγγαρα σε δίσκο που έχετε καλύψει προηγουμένως με βαμβακερή πετσέτα. Όταν τα ετοιμάσετε όλα βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί στη φωτιά. Βυθίζετε ένα ένα τα μπουρεκάκια στο καυτό λάδι να τηγανιστούν. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη.

Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί απορροφητικό κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips:

Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, τα πασπαλίζετε με κορνφλάουρ.

via olivemagazine

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Elina K.

λάχανο σουφλέ,λαχανο σουφλε,σουφλέ,σουφλέ λαχανικών,λάχανο,λάχανο,λάχανο θερμίδεσ,λάχανο συνταγέσ,σουφλε λαχανικων,σουφλε λαχανικων με γιαουρτι,σουφλε λαχανικων θερμιδεσ,μπουφε

Πρωτότυπη συνταγή για λάχανο σουφλέ!

αχλαδόπιτα,ευκολη αχλαδόπιτα,αχλαδόπιτα συνταγή,τάρτα αχλάδι,αχλάδι,αχλάδι θερμίδεσ,τάρτα,τάρτα φρούτων

Συνταγή για αχλαδόπιτα!