Σκόρδο το θαυματουργό….Και επειδή μου αρέσει να υπάρχει σαν γεύση στο φαγητό αλλά όχι να το τρώω σκέτο…Έψαξα και βρήκα συγκλονιστική και εύκολη συνταγή για πολτό σκόρδου…
4 κεφάλια σκόρδα τα βράζουμε για 20′ με 30′
Τα άφησα να κρυώσουν λίγο και τα καθάρισα προσεκτικά γιατί ήταν πολύ μαλακά.
Μετά όλα στο μούλτι και πρόσθεσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (όποιο θέλετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Και τα κάνουμε πολτό….
(Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο βαζάκι ή μικρότερα.)
Και αφού τα γέμισα πρόσθεσα στο τέλος λίγο λάδι.
Εμένα μου έβγαλε με αυτές τις ποσότητες τρία βαζάκια των 50ml.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μαρία Παπαναγιωτάκη