Μια υπέροχη συνταγή για γλυκό του κουταλιού μανταρίνι!
Συστατικά
- 700 γρ ζάχαρη
- 400 ml χυμό μανταρινιού
- 1 κιλό μανταρίνια
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 βανίλιες
Οδηγίες για το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
- Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με τον χυμό να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την φλούδα και τις άσπρες ίνες.
- Στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμιλή φωτιά και για ακόμα 25-30 σε μέτρια φωτιά.
- Αν χριαστεί αφαιρούμε τους αφρούς.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Σκεπάζουμε με διάτριτο ύφασμα ή σίτα και αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου.
- Την επόμανη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από το τον αντίχυρα και γυρνάμε ανάποδα. Η σταγόνα πρέπει να σταθεί, αν τρέξει τότε το σιρόπι δεν είναι έτοιμο).
- Αν δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα μανταρίνια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να δέσει.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Διαβάστε επίσης: Πορτοκάλι με Σοκολάτα κουβερτούρα! Το απόλυτο γλυκάκι χωρίς θερμίδες
Δείτε το βίντεο για την συνταγή γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Διαβάστε επίσης: Φανταστική Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας