in , , , ,

Η απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα με την Μέθοδο του Πάνου!

συνταγή για τυρόπιτα, τυρόπιτα live kitchen,εύκολη τυρόπιτα,τραγανό φύλλο,τυρόπιτα με γιαούρτι
συνταγή για τυρόπιτα, τυρόπιτα live kitchen,εύκολη τυρόπιτα,τραγανό φύλλο,τυρόπιτα με γιαούρτι

Πραγματικά αυτή η συνταγή για τυρόπιτα δεν πρέπει να λείπει από το βιβλίο με τις συνταγές σας. Η μέθοδος που θα δείτε παρακάτω είναι λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα αλλά πιστέψτε με θα την λατρέψετε. Είναι η μέθοδος του Πάνου Παπαδάκη από το Live Kitchen. Εκτός από τα κομμένα φύλλα κρούστας που εμπεριέχονται μέσα στην γέμιση, χρησιμοποιείται και αναψυκτικό σόδα που κάνει πολύ τραγανό το φύλλο, ακόμα και την επόμενη μέρα.

Συνταγή για γρήγορη τυρόπιτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 300 γρ γάλα
  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/4 κτγ πιπέρι

Για το ράντισμα

  • 100 γρ σόδα
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

Ταψί 35χ42 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το γάλα , τα αυγά , το στραγγιστό γιαούρτι , το μπέικεν και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και  το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  5. Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  7. Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
  8. Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας .
  9. Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
  10. Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
  11. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
  12. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
  13. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  14. Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.

H τυρόπιτα με αλλιώτικη τεχνική είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας όλες τις ώρες της μέρας.

Καλή σας επιτυχία

Δείτε το βίντεο εδώ :

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με 4 υλικά

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με 4 υλικά

τυρόπιτα στην τοστιέρα

Τυρόπιτα στην τοστιέρα. Η viral τυρόπιτα του tik tok – [Βίντεο]