Ρεβυθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη και πεντανόστιμη.
Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα γλυκιά, κάρυ
Λάδι
Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιάσουν. Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μετά βάζω τα ρεβύθια στην γάστρα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, λάδι, τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που έβρασαν τα ρεβύθια.
Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη