in , ,

Zwetschgenkuchen Γλυκό με Δαμάσκηνα

zwetschgenkuchen,γλυκό με δαμάσκηνα,γερμανικό παραδοσιακό γλυκό,συνταγές γλυκών
Zwetschgenkuchen Γλυκό με Δαμάσκηνα

Γερμανικό παραδοσιακό και εποχιακό γλυκάκι με δαμάσκηνα.

zwetschgenkuchen,γλυκό με δαμάσκηνα,γερμανικό παραδοσιακό γλυκό,συνταγές γλυκών

Υλικά

300 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελ. κρέμα βανίλιας για 500 γρ. γάλα
1 κιλό δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο (εγώ έβαλα και λίγο κανέλα) και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη κόμποι.
Τα 2/3 της ζύμης τα στρώνουμε σε 28αρα βουτυρωμένη φόρμα.
Αφού κάνουμε την κρέμα βανίλιας, την απλώνουμε πάνω στην ζύμη.
Πάνω στην κρέμα βανίλιας αραδιάζουμε τα κομμένα στην μέση δαμάσκηνα και τα σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους κόμπους της ζύμης.
Το ψήνουμε στους 200° βαθμούς, 55 λεπτά περίπου.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Η Νόσος των Λεγεωνάριων: Θανάσιμος κίνδυνος μόλυνσης από τον νεροχύτη της κουζίνας - Δώστε βάση

Η Νόσος των Λεγεωνάριων: Θανάσιμος κίνδυνος μόλυνσης από τον νεροχύτη της κουζίνας – Δώστε βάση

τραχανάς γλυκός,σπιτικός τραχανάς,Συνταγές φαγητών,Ζύμες

Συνταγή για Τραχανά Γλυκό. Σπιτική συνταγή