Ένας διαφορετικός χαλβάς με αλεύρι.

Χρειαζόμαστε 1 ποτήρι λάδι,2 ποτήρια αλεύρι,2 ποτήρια ζάχαρη,1 ξύλο κανέλας, 3 ποτήρια νερό.
Φτιάχνουμε το σιρόπι πρώτα με 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό και την κανέλα και μόλις λιώσει η ζάχαρη το κλείνουμε.
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε όσο θέλουμε το χρώμα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά πήζει αμέσως και με το κάνουμε μπουκιές και τις βάζουμε στο πιάτο.
Σερβίρουμε με κανέλα μέλι ή ζάχαρη αν θέλουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ioanna Koulouri