Σπιτική πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, κρούτον και παρμεζάνα.
1 μαρούλι
1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2 φέτες ψωμί σε κυβάκια
2 κουτ. της σούπας τυρί παρμεζάνα + λίγη επιπλέον σε φλούδες για το σερβίρισμα
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι
Ετοιμάζουμε το κρουτόν ,κόβουμε σε κυβάκια το ψωμί, ραντίζουμε με λίγο λάδι κ αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το dressing. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με την μουστάρδα, το σκόρδο, το λεμόνι, το νερό, το τυρί τριμμένο παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.
Πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού, κόβετε με τα χέρια σας, τα περιχύνετε με το μισό dressing και ανακατεύετε. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που έχετε ψήσει από πριν, το κρουτόν τις φλούδες παρμεζάνας και το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Η συνταγή για την Κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar
Σαλάτα με Κίτρινο Καρπούζι και Αρωματικά Πιπέρια
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More