Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι.
1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ (έβαλα μισό λαδάκι και μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη (μετράμε με το ίδιο ποτήρι)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2-3 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μπεικιν
Αλεύρι ΓΟΧ ( περίπου 800 γρ.)
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λαδάκι μας με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτό τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας ρολάρουμε στο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μένια Στεφοπούλου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More