Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά.
1/2 κιλό ινδική καρύδα
1/2 κιλό ζάχαρη αχνή
5 αυγά
Γλυκό κεράσι ή αμύγδαλο άσπρο ή καρύδι για από πάνω
Κοσκίνισα τη ζάχαρη. Σε μια άλλη λεκάνη χτύπησα τα αυγά με τον αυγοδάρτη για να αφρατέψουν και τα έριξα μέσα στη ζάχαρη.
Συνέχισα το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Τέλος έριξα σιγά σιγά και την καρύδα μέχρι να σφίξει.
Το έβαλα στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Με το κουτάλι της σούπας έπαιρνα και έκανα μπαλίτσα στο χέρι, τοποθέτησα το καρύδι από πάνω και το άφησα στη λαδόκολλα πατώντας το λίγο. Έψησα στους 160 για 20 λεπτά.
Προσοχή, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να είναι μαλακά, να μην μας στεγνώσουν πολύ από μέσα.
Όταν κρύωσαν τα τύλιξα με ζελατίνη για να είναι φρέσκα. Βγαίνουν 30 κομμάτια
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olga Karagianni
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More