Σαλάτα με φακές Beluga που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, χωνεύονται ποιο εύκολα και ταιριάζουν με καπνιστά κρέατα, καπνιστά ψάρια, πολλά λαχανικά και δροσερά φύλλα σαλάτας.
Αφού τις καθαρίσουμε από τις πετρούλες, τις πλένουμε και τις βάζουμε να πάρουν μια βράση. Πετάμε το νερό βάζουμε καινούργιο και συνεχίζουμε το βράσιμο χαμηλά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τις σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σαλάτα μας.
Για 300 γρ. βρασμένες φακές θα χρειαστειτε:
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές χωρίς σπόρους και φλούδα ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα φρέσκα
8 ντοματίνια
μισό αβοκάντο κύβους
αλάτι πιπέρι λάδι ελάχιστη κανέλα
Σερβίρουμε με ρόκα ή αλλά δροσερά μικρά φύλλα σαλάτας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βικη Αναματερου
Η συνταγή για την Κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar
Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More