Εσάς σας αρέσουν οι μπαγκέτες? Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές για σάντουιτς ή για σκορδόψωμο γεμισμένο με μαϊντανό βούτυρο και σκόρδο.
2 1/2 κεσεδάκια αλεύρι σκληρό των 200 γρ. το κεσεδάκι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κεσεδάκι χλιαρό νερό
1 κρόκος αυγού για άλειμμα με 1 κουταλιά της σούπας νερό
Λίγο λάδι για τα χέρια
Βάζουμε σε μπολ αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Γύρω στα 15 λεπτά το ζύμωμα. Ύστερα άλειψα το ζυμάρι με λίγο λάδι, βάζω μεμβράνη και αφήνουμε για 30′.
Ρίχνω στο πάγκο, χωρίζω στα 2 την ζύμη, και φτιάχνω μακρόστενες μπαγκέτες.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω με χώρισμα ενδιάμεσα.
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού, χαράζω διαγώνια όχι βαθιά, αφήνω άλλη μισή ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25′. Όποιος θέλει βάζει και σουσάμι πριν το ψήσιμο.
Δοκιμάστε επίσης: Λαχταράς σπιτικό ψωμί; Με αυτή τη συνταγή θα το απογειώσεις!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More