Τα υλικά πανεύκολα καθώς όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας. Η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά φουσκώματα, ενώ από πάνω είναι τραγανή.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό
380 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι 20 γραμμαρίων προζυμιού και μαγιάς
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 175 γραμμάρια αλεύρι το φακελάκι με το προζύμι και τη μαγιά το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο Σε ζεστό χώρο για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι 325 γραμμάρια και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά . Για καλύτερο αποτέλεσμα αλευρώνουμε τον πάγκο και συνεχίζουμε εκεί το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Σχηματίζουμε ένα καρβέλι η δύο φραντζόλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλ
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More