in , ,

Γιαννιώτικα Κουλουράκια Αμμωνίας

γιαννιωτικα κουλουρακια, κουλουρακια
Γιαννιώτικα Κουλουράκια Αμμωνίας

Κουλουράκια για να συνοδεύσουν τον καφέ σας.

Δοκιμάστε επίσης: Μουστοκούλουρα

Υλικά για την συνταγή (1 δόση = 50 κουλούρια)

  • 250 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
  • 10 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακελάκι μαγειρική αμμωνία (30gr.)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 5 βανίλιες (15gr.)
  • μισή κούπα ελαιόλαδο για τα ταψιά ή λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο ή λεκάνη.
  • Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε δυο ξεχωριστά βαθιά δοχεία.
  • Χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου τα ασπράδια με το μίξερ ή με το σύρμα για αυγά ή με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη μαρέγκα.
  • Στο δοχείο με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες.
  • Στη λεκάνη με το λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το μίγμα κρόκων-ζάχαρης και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρέγκα από τα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  • Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (με τις βανίλιες), ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα με ένα κουτάλι ή με το χέρι.
  • Για να καταλάβουμε αν η ζύμη είναι έτοιμη κάνουμε το εξής:
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας 1 γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Αν η ζύμη στέκεται εκεί, χωρίς να απλώνει καθόλου στο ταψί, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Αν απλώνει-ρέει πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι στη ζύμη και να δοκιμάσουμε ξανά.
  • Στο ταψί μιας συνηθισμένης οικιακής κουζίνας τοποθετούμε μόνο 12 κουταλιές ζύμης (3Χ4), σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί αυτά τα κουλούρια φουσκώνουν πραγματικά πολύ.
  • Στη συνέχεια βουτάμε το δάχτυλό μας σε ένα μπολάκι με λάδι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο κάθε κουταλιάς μίγματος, δίνοντάς του παράλληλα στρογγυλό σχήμα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε την ζύμη για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Δοκιμάστε επίσης: Κουλουράκια Νηστίσιμα με Κρασί και Γλυκάνισο

Γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας,πασχαλινά κουλουράκια,πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία,συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια,συνταγεσ για πασχαλινα κουλουρακια γιαννιωτικα,συνταγη για πασχαλινα κουλουρακια με αμμωνια

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Katerina Kostanasiou-Tatsi

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

νηστισιμα τσουρεκια

Νηστίσιμα Τσουρέκια

βιδες με γαριδες, μακαροναδα με γαριδες, μακαροναδα

Βίδες με γαρίδες