Μια συνταγή με μπακαλιάρο για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά.
Υλικά
- Μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
- Κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
- Ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
- Ντομάτες κομμένες σε καρέ
- Μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
- Κουταλάκι θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά μας, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και φύλλο δάφνης.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά έως 50 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο τοποθετούμε τον μπακαλιάρο επάνω στα λαχανικά και τον καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.
- Βάζουμε ελαιόλαδο αλατοπίπερό και ελάχιστη ρίγανη το ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά αναλόγως πόσο χοντρός είναι ο μπακαλιάρος
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marianthi Kalogiros