Υπάρχουν σχεδόν τόσες χρήσεις για το μπαγιάτικο ψωμί όσες και για το φρέσκο. Το μπαγιάτικο ψωμί είναι καλό για γαλλικό τοστ, γέμιση γαλοπούλας, ακόμη και για να φτιάξετε τη δική σας τριμμένη φρυγανιά. Αν χρειάζεστε μπαγιάτικο ψωμί αλλά έχετε ξεμείνει μπορείτε να φτιάξετε εύκολα από φρέσκο ψωμί.
Θα χρειαστείτε
Ταψί λαμαρίνα
Μούλτι
Τουλουπάνι
Κόψτε το ψωμί σε κύβους αν φτιάχνετε τριμμένη φρυγανιά, κρουτόν ή γέμιση. Αφήστε τις φέτες ολόκληρες για γαλλικό τοστ και παρόμοιες συνταγές.
Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί λαμαρίνα ή σε άλλο ταψί ή σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
Σκεπάστε χαλαρά με το τουλουπάνι και αφήστε το σε ζεστό μέρος όλη τη νύχτα. Εάν δεν έχετε χρόνο, τοποθετήστε το ταψί, ακάλυπτο, στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 C.
Αν θέλετε να φτιάξετε τριμμένη φρυγανιά, μπορείτε να αφήσετε το ψωμί λίγο περισσότερο έξω ή λίγο ακόμα στο φούρνο, μέχρι να στεγνώσει πολύ. Είτε επεξεργαστείτε το ψωμί στο μούλτι (8-10 κομμάτια με τη μεταλλική λεπίδα) είτε βάλτε τα κομμάτια σε μια πλαστική σακούλα και κυλήστε ένα μπουκάλι ή πλάστη πάνω του μέχρι να γίνουν όσο μικρά θέλετε.
Μην αφήνετε το ψωμί στο φούρνο για πολύ περισσότερο από 30 λεπτά, διαφορετικά θα έχετε ξερό και όχι μπαγιάτικο ψωμί. Θέλετε να αφαιρέσετε λίγη υγρασία, αλλά όχι όλη την υφή.
πηγή φωτό
Μην χάσετε
Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε ένα Ρόδι