Αυτά τα σπιτικά προζυμένια ψωμάκια είναι ιδανικά για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας σάντουιτς.
1600 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί
200 γρ. προζύμι αναπιασμένο
1 κ.γ αλάτι
800 γρ. νερό
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνω να ξεκουραστεί το ζυμάρι 40 λεπτά.
Ξαναζυμώνω ξανά και αφήνω να ξεκουραστεί.
Χωρίζω την ζύμη στα 4, κάνω διπλώματα, κάνω μικρά ψωμάκια και τα βάζω σε λαδόκολλα στην γάστρα.
Χαράζω και αφήνω να φουσκώσουν.
Ψήνω για μισή ώρα 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μετά βάζω το καπάκι της γάστρας και ψήνω άλλα 40 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ntina Sigala
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More